Ekvador Merkez Bankası Başkanı: Kripto Düzenlemeleri Artık Zorunlu Hale Geldi.
Ekvador Merkez Bankası Genel Müdürü Guillermo Avellán, kripto para birimlerinin ülkede illegal olmadığını söyledi. Ancak ticaretlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
Bu açıklama, Ekvador Merkez Bankası’nın (BCE) vatandaşları kripto para birimlerinin oynaklığı konusunda uyarmasının ardından geldi.
Merkez bankasının açıklamasında ayrıca kripto para biriminin Ekvador’da yasal bir ihale olma şartlarını karşılamadığı vurgulandı.
Bu açıklamalar, Ekvador’da Worldcoin (WLD) gibi kripto para birimlerinin benimsenmesinin artmaya devam ettiği bir döneme denk geldi.
Ekvador Merkez Bankası: Kripto Yasağı Söz Konusu Değil
Banka tarafından yapılan açıklama, kripto para ticaretine getirilebilecek yasaklarla ilgili endişeleri artırdı.
Bununla birlikte Avellán, X platformunda Ekvador’da kripto para birimlerinin ‘yasaklanmadığını’ belirten bir yazı yayınladı.
Avellán ayrıca Ekvador’un ‘yatırımcıları korumak, yeniliği teşvik etmek ve dolarizasyonu güçlendirmek için kripto varlıklara yatırımı düzenleyecek bir yasaya ihtiyacı olduğunu’ belirtti.
Kripto para birimlerinin ‘yasal çerçeveye dahil olmayan varlıklar’ olarak işlem görmeleri halinde ‘riskler’ oluşturabileceğini öne sürdü.
Bazı uluslararası kuruluşlar daha önce Ekvador’u kripto para birimi düzenlemelerinin yetersizliği nedeniyle kınamıştı.
Ancak Worldcoin’in bu yılın başlarında ülkede bir ofis açmasının ardından kripto para birimleri daha yoğun incelendi.
Ekvador’da WLD’ye İlgi Yüksek
Medya kuruluşları, o tarihten bu yana ‘binlerce Ekvadorlunun’ Worldcoin tarama merkezlerine büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.
Bu durum Şirketler, Menkul Kıymetler ve Sigorta Denetleme Kurumu gibi yetkililerin dikkatini çekmiştir.
Denetim Otoritesi 6 Ağustos’ta medyada yayılan haberlerle ilgili endişelerini dile getirdi. Özellikle, Worldcoin tarafından yürütülen ve sosyal medya platformlarında geniş çapta dolaşan düzensiz faaliyetlerin altını çizdiler
Ayrıca, Denetim Otoritesi Worldcoin’in Ekvador devleti tarafından düzenlenmediğini vurguladı. Bu nedenle, vatandaşları biyometrik verilerini korumaya ve daha da önemlisi ‘paylaşmamaya’ çağırdılar.
WLD’nin popülaritesi bu yıl Latin Amerika’da arttıkça, düzenleyicilerden gelen tepkileri de tetikledi. Sonuç olarak, Worldcoin operatörleri, özellikle Şili gibi ülkelerde veri toplama yöntemlerini değiştirmeye teşvik edildi.